OHL LM 2010

02.10.2010 18:34

Celkovo 3. miesto


1. kolo: Važec 6. miesto čas: 24.65
2. kolo: Trstené 5. miesto čas: 22.22
3. kolo: Liptovský Ondrej 2. miesto čas: 17.42
4. kolo: Liptovská Porúbka - TFA Železný hasič 4. miesto
5. kolo: Liptovská Ondrašová 1. miesto čas: 16.11
6. kolo: Liptovský Mikuláš nočná 2. miesto čas: 16.79

 

Padol rekord v Okresnej hasičskej lige

V sobotu 7. augusta sa v Ondrašovej konalo 5. kolo Okresnej hasičskej ligy, na ktorej sa zúčastnilo 25 kolektívov. Novinkou práve v tento deň bolo, že začali súťažiť aj deti. V kategórii detí súťažili 4 kolektívy, v kategórii žien 5 kolektívov a v kategórii mužov rekordných 16 kolektívov. Súčasťou súťaže bola aj súťaž o putovný pohár primátora mesta Liptovský Mikuláš, ktorý sa konal 13.-krát. U jednotlivých kolektívov sme zisťovali, ako sa im v tento deň súťažilo. Všetci nám potvrdili, že sa súťažilo dobre, i keď niektorým to nevyšlo podľa ich predstáv.

V kategórii žiakov zvíťazil kolektív hasičov z Liptovskej Kokavy a v kategórii žien sa na prvom mieste umiestnili hasičky z dobrovoľného hasičského zboru z Kráľovej Lehoty. Premožiteľa medzi mužmi nenašiel kolektív dobrovoľných hasičov z Bobrovčeka, ktorý v najrýchlejšom požiarnom útoku dosiahli rekordný čas 16:11.

Víťazom trinásteho ročníka putovného pohára primátora mesta Liptovského Mikuláša sa taktiež stali dobrovoľní hasiči z Bobrovčeka.

V sobotu 14. augusta sa na Námestí mieru v Liptovskom Mikuláši konalo posledné kolo Okresnej hasičskej ligy. Posledné kolo OHL sa konalo za sťažených podmienok - keď sa stmievalo. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V kategórii žien sa na súťaži zúčastnilo 5 kolektívov a v kategórii mužov 15 kolektívov. Medzi jednotlivými kolektívmi sme po ich odsúťažení zisťovali ako sú spokojní so svojím výkonom.

V kategórii žien sa na prvom mieste umiestnili dobrovoľné hasičky z Iľanova a v kategórii mužov rozhodli tisíciny sekúnd o výhre dobrovoľných hasičov taktiež z Iľanova. Títo obdržali ocenenia z rúk primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča a prednostu mestského úradu Rudolfa Urbanoviča. Celkové vyhodnotenie Okresnej hasičskej ligy 2010 sa uskutoční v priebehu septembra na nočnej súťaži v Liptovskom Jáne.

25.09.2010, Liptovský Ján - V sobotu 25. septembra sa na futbalovom ihrisku v Liptovskom Jáne stretlo niekoľko členov dobrovoľných hasičských zborov z celého Liptova. Uskutočnilo sa tu vyhodnotenie tohtoročnej okresnej hasičskej ligy. Medzi ocenenými boli dobrovoľní hasiči z Bobrovca, Bobrovčeka, Iľanova, a Trsteného.

Po odovzdaní cien si hasiči vytvorili 7 členné súťažné družstvá a vyžrebovali si poradie, v ktorom aj v sobotný večer zápolili. Hoci jediným hodnotiacim kritériom bol čas, súťažiaci si museli dávať pozor aj na samotný priebeh útoku. V kategórií ženy napokon zvíťazilo družstvo z Liptovskej Teplej. Druhé miesto patrilo dievčatám z Trsteného a tretie hasičkám z Likavky. V kategórii muži najlepšie obstáli dobrovoľní hasiči z Bobrovčeka, ktorí zároveň získali pohár starostu obce Liptovský Ján. Za nimi skončili chalani z Iľanova a z Partizánskej Ľupče.

Späť